Krypto-derivater kan Free til en ny syklus av masseadopsjon

Mangelen på progressive jurisdiksjoner der det eksisterer et spesielt attraktivt regime for å regulere derivater, holder krypto i et grått område, og det må endres.

Som hver modningsindustri opplever cryptocurrency-markedet en omfattende utvikling på mange fronter. Potensialet fortsetter å vokse hvert år – fra fremveksten av innledende mynttilbud, de første blockchain-baserte prosjektene og spekulasjoner om Bitcoin Future -pris til desentralisert finans og sentralbank digitale valutaer.

Krypto har aldri gått tom for varme emner. Nå, i 2020, blir ikke krypto-aktivitetsfeltet lenger betraktet som bare en „dot-com-boble.“ Motivet får mer trekkraft over hele kloden, og etter hvert som COVID-19s fremvekst har strømlinjeformet digitale eiendeler og kryptos popularitet, er mainstream-aksept bare noen få skritt unna. Derivatmarkedsspillet kan være for komplisert for vanlige brukere, men det er en av de for tiden populære retningene som ikke må overses.

Utnytte muligheten i kryptomarkedets virkelighet

Ved siden av økende interesse fra allmennheten og institusjonene, har handelsvolumene på globale cryptocurrency-plattformer økt kontinuerlig de siste årene, og det samme har utvalg av handelsprodukter som ytterligere støtter cryptos selvsikker marsj videre.

Derivater er en essensiell del av enhver markedsutviklingssyklus, med en av de viktigste driverne i kryptohandelsfeltet som derivathandel. I dagens verden, der Bitcoin er godt anerkjent av store institusjonelle investorer og hvert tredje globale selskap kjøper krypto, har månedlige handelsvolumer nådd hundrevis av milliarder dollar.

De primære kryptoderivatproduktene inkluderer futures, opsjoner og bytter, for det meste tilbys mot den største eiendelen – Bitcoin. Handel med kryptoderivater er populær blant kryptomiljøet, ettersom den representerer et alternativ for å styre risikoer effektivt og bruke utnyttelsesalternativer for å maksimere fortjenesten på samme tid.

Med COVID-19-pandemien som herjet over hele verden og finansielle systemer som kom seg etter sjokket, begynte krypto-derivatmarkedet å vokse betydelig og nådde et høyt volum på hele 600 milliarder dollar i mars. I samsvar med nylige rapporter utstedt av CryptoCompare , nådde crypto-backed derivater trading av både evigvarende swap og futures kontrakter et nytt høyt volum på hele 602 milliarder dollar i mai.

Så, hva er grunnen til en så kraftig økning i handel med kryptoderivater de siste månedene? Ikke noe uvanlig – det er et ganske naturlig fenomen. La oss sammenligne obligasjonsmarkedet og aksjemarkedet. I aksjemarkedet kan man potensielt få høyere avkastning med større risiko sammenlignet med obligasjonsmarkedet. Den nåværende økonomiske krisen har betydd at det er mer utfordrende å finne relevante trender som vil tillate oss å få bedre avkastning, ettersom de fleste trender tydelig korrelerer med endringer på grunn av COVID-19. Mens cryptocurrency-markedet fremdeles er et ganske vilt vest og er ekstremt ustabilt, til tross for en voksende modenhet, er det mange som bare søker etter en måte å øke aktiviteten med derivater med et mål om høyere lønnsomhet. Når tiden går vil økonomiene begynne å komme seg, men da kan balansen endre seg igjen, og etterspørselen etter derivater på cryptocururrency kan avta. Volumet vil fortsatt være stort, men veksttakten vil avta.

Krypto-derivater markedsnedganger

Ankomsten av kryptomarkedsproduktet kom uventet, så Know Your Customer og anti-hvitvasking av infrastruktur og metoder i de fleste land var ikke klare til å „fordøye“ det nye paradigmet som disse nye eiendelene fungerer etter. Enkelt sagt er prinsippene for overføring av verdier fra en eier til en annen i cryptocururrency grunnleggende forskjellig fra de som ligger til grunn for fiat-penger.

For det andre skapte spesifikasjonene knyttet til utstedelse og styring av eiendeler som Bitcoin og andre kryptokoder vanskeligheter med identifisering og etablert ansvar mellom utstedere – som i noen tilfeller er fraværende – og symbolholdere. Avhengig av det finansielle systems stabilitet, skaper cryptocurrency-karakteren økonomiske og andre risikoer og problemer for hver type regulering. Vakuumet i å løse disse problemene fylles på forskjellige måter.

Når vi snakker om arten av cryptocurrency-derivater, er hovedtypene som presenteres på markedet i dag kontrakt for forskjell, eller CFD; bytte mot forskjell, eller EFD; og Bitcoin-futures. I de to første tilfellene er det en funksjon av verdien av krypto-eiendelen, men definert i finansielle instrumenter som det regelverket allerede eksisterer overalt for. Det bidrar ofte spesielt til deres utvikling, fordi når du bruker derivater fra deltakere i finansmarkedet, blir ikke logikken i de eksisterende KYC / AML-prosedyrene krenket, og utslippet av kryptoandeler blir ikke realisert.

Derfor forblir logikken i regulatoriske prosesser til tross for de svært nære økonomiske målene for derivater bruk av markedsaktører.

Samtidig utnytter skruppelløse markedsdeltakere ofte av kundenes lave bevissthet, og utsteder derivatinstrumenter for den underliggende eiendelen de bygger på. Dette er for eksempel hva Revolut gjør: Den britiske neobankens kunder kan ikke bruke cryptocurrency kjøpt via plattformen utenfor den. Det folk kjøper er ikke et cryptocurrency, men snarere en CFD på cryptocurrency uten rett til å eie disse eiendelene. Det viser seg at regulering ikke beskytter klienter siden Revolut ikke informerer kundene om den sanne arten av de tilbudte tjenestene.