Nya Bitcoin-adresser skjuter „från listorna“ trots prisfall

Bitcoins prisåtgärd har i bästa fall varit ljummet de senaste veckorna på grund av sammanflödet av grundläggande trender.

Dessa inkluderar men är inte begränsade till att BitMEX debiteras av den amerikanska CFTC, KuCoin hackas för över 200 miljoner dollar, en brittisk finansiell myndighet som förbjuder kryptoderivat och president Trump uppmanar Capitol Hill att stoppa stimulanssamtal för nu.

Kryptovalutan har minskat med en handfull procent under den senaste veckan och är bara blyg med 20 procent från dess sommarhöjd på 12 500 dollar.

Trots denna tydliga förlust av hausseartad fart på marknaderna är Bitcoin Future nätverkets grunder till synes starkare än någonsin.

Data indikerar att antalet nya BTC-adresser som nyligen har “tagits av sjökorten”.

Nya Bitcoin-adresser exploderar högre trots BTC-prisstagnation

Om du har spårat kryptodata under den senaste veckan har du sannolikt märkt en konstig trend: antalet nya Bitcoin-adresser i omlopp tog en kraftig ökning förra veckan. Mätvärdet tycktes sätta en ny rekordhög nivå, med tre dagar förra veckan som registrerade skapandet av mer än 20 000 nya adresser.

För sammanhang är det normala antalet adresser som skapas per dag 5 000 till 10 000.

Cole Garner, en on-chain Bitcoin-analytiker, försökte bryta ner vad detta betyder för marknaden.

Först och främst hävdade Garner att det i grunden är att nätverksaktivitet och volym föregår prisåtgärder. Det vill säga att denna tillströmning av nya adresser kan vara ett långsiktigt styrketecken.

Han nämnde att uptick i adresser sannolikt hade något att göra med att Kina marknadsför Bitcoin, Ethereum och DeFi i ett TV-segment som sänds till bokstavligen dussintals miljoner människor.

En annan teori som nämns är att BitMEX blir laddad lockade tiotusentals användare att ta ut sitt kapital, vilket resulterar i denna uppgång i nätverksvolymen.

Garner hävdade återigen betydelsen av uppgifterna:

”Slutsatsen – de här nyheterna är otroligt hausseartade och verkar ha en grundläggande bekräftelse. Jag förväntar mig definitivt fler utskakningar och prisåtgärder i sidled framåt. Men jag är i grunden hausse på $ BTC. Och jag tror att ledare kommer att grina till jul. ”

Andra trender inom kedjan är överens

Willy Woo, en framstående analytiker inom kedjan, har upprepat att grundläggande faktorer i Bitcoin är starka trots ljumma prisåtgärder.

Han noterade nyligen att det finns „obestridligt“ köptryck från långsiktiga HODLers, vilket framgår av kedjetrender:

”Grundläggande köptryck från nya HODLers är obestridligt just nu. Men för kortsiktiga handlare, säljer murar på derivat och spotbörser visar att valar är i prisdämpningsläge. Det kan vispa slumpmässigt lite, men det långa spelet kommer att vinna. ”

Han tillade att den senaste prisåtgärden inte är ett resultat av nätverkstrender. istället är det ett resultat av en baisse känsla som orsakas av kortsiktiga grundläggande bakslag.

Nya Bitcoin-adresser skjuter „från listorna“ trots prisfall

  • Bitcoin
  • 7 oktober kl. 12:45 UTC
  • 10 596,94 $
  • -1,12%

Bitcoin, som för närvarande rankas som nummer 1 efter marknadsvärde, har minskat med 1,12% under det senaste dygnet. BTC har ett börsvärde på 196,15 miljarder dollar med en 24-timmars volym på 49,48 miljarder dollar.